Pagina's

05-01-2021

PLU

 Plu

Eens in de zoveel tijd is het weer zover, zoals ook vandaag. Ik stond bij de keurslager mijn foute vleeswaren af te rekenen toen er op het scherm van de weegschaal een boodschap verscheen;

#Plu bestaat niet.

Op dat moment sta ik echt even met mijn mond vol tanden, totaal perplex terwijl achter elkaar de vragen zich in mijn hoofd verdringen.

1 Ik weet zeker dat ik geen Plu heb besteld

2 zeker omdat ik niet weet wat Plu is, wat is Plu?

4 is dit een geheime code? Zoiets als “Jezus leeft”, maar dan andersom voor de discipelen van Plu dat hij toch niet bestaat?

3 En waarom ,als Plu niet bestaat zegt de verkoopster mij dat niet en moet dat via het scherm met mij gecommuniceerd worden. Dit voelt heel stiekem.

Een moment daarvoor had ik bij de verkoopster mijn beklag gedaan over de kippensoep die ineens helemaal niet meer lekker is. Niet alleen zit er bijna geen kip meer in maar hij heeft ook een rare kleur, zit vol met stukjes rauwe groentes, vooral ui maar het is vooral de nepunoxsmaak die me tegen staat.

De Keurslager doet altijd of al zijn produkten heel ambachtelijk achter in de zaak door zijn schoonmoeder of Tante Truus worden gemaakt. Heel verdacht vind ik dat bij alle keurslagers dezelfde Grootmoeders stoofvlees, rode kool met appeltjes etc staan, net zoals de soepen.

De verkoopster werd heel erg rood achter haar mondkapje.

Ik vermoed nu dat ze mij zeggen wilde, middels de weegschaal, dat zij ook net ontdekt heeft dat de kippensoep en de andere ambachtelijkheden niet door hun eigen Plu worden gemaakt, hij niet bestaat.

Ik hoop dat niemand mij nu gaat vertellen wat #Plu is, ik houd zo van mysteries.